Historien om Comet Gym börjar på Värlmlandsgatan 16. år 1981, där öppnade Iwo Glavic och hans kompanjon Jocke Maronen (Jocke som vi tyvärr inte har med oss i livet, men lever kvar i våra minnen) ett stort gym med mycket fria vikter och en golvyta så stor att vi faktiskt kunde värma upp med jogging inomhus….  Lokalen var utrustat med en hel del maskiner konstruerade av de båda gym ägarna och i kombination av maskiner, fria vikter och en stor golvyta blev Comet gym ett mycket populärt tillhåll för oss amatöratleter.

Comet Gym fostrade även några av Sveriges bästa bodybuilders, vem minns inte Emilio Martinez -70kg, han parkerade på prispallen i SM i flera år på 80 talet, och för att fortsätta med pallplaceringar så har Comet Gym även en -70kg kille till i medlemsregistret som är historisk med sina många SM-guld i Bodybuilding Mikael ”Lillen” Andersson.

Jag har haft det stora nöjet att följa hans karriär (oftast i tidningar de senare åren) men jag har ett mycket starkt minne från ”Lillens” första tävling (ett Norrköpingsmästerskap i Djäkneparksskolan) Micke hade valt att posera till låten IQ med Magnus Uggla, vilket gjorde succe’.

1984 ombildades verksamheten till en atletklubb (AK Comet Gym), och drivs på detta sett fortfarande från början var vi 40 st arbetande medlemmar och hade verksamheten öppen under kvällstid.

Tävlingsverksamheten fortsatte med flera lovande ungdomar både killar och tjejer i bodybuilding, och 1992 arrangerade vi tillsammans med Maxi Elit ett DM i bodybuilding på borgen i Norrköping där det var en mycket bra tävling med rekord många deltagare.  Comet Gym har årligen återkommande tävlingar i bänkpress för medlemmarna, på  80-90 talet hade vi även en tävlingsgren till nämligen armbrytning.

2003 beslutade styrelse och medlemmar att vi skulle hitta nya lokaler till verksamheten eftersom fastigheten på Värmlandsgatan skulle renoveras och bli äldreboende (en del av oss kanske hade kunnat vara kvar). En ny lokal på Norralundsgatan 24 blev ett alternativ och medlemmarna fick själva iordningställa lokalerna till Gym, vilket krävde ett mycket stort engagemang och en massa blod svett och tårar, 2004 stod lokalerna klara och vi kunde hälsa våra gamla och nya atleter välkomna till en  mindre lokaler men fräscht, rent och snyggt.

Nu är det ca.20 arbetande medlemmar och personal på dagarna så vi har öppet från 10.00 på vardagar 12.00 lördagar & 14.00 på söndagar, vi har en sektion i föreningen som sysslar med strongman träning och tävling,